top of page

Frigør din livskraft!

I en intens tid, præget af Plutos afgørende svirp med pisken i de sidste grader af Stenbukken, mærker mange af os livets skyggesider blive tydeligere. Pluto hersker i underlandet, der hvor undertrykte eller skjulte følelser, tabuer, perversioner, motiver, "forbudte" længsler og behov bl.a. gemmer sig. Alt det der almindeligvis ikke tåler dagens lys, tvinger han op til overfladen. Pluto afklæder vores overfladiske persona alt det den "pynter" sig med, pynt som skjuler vores sande nøgne Selv. Denne selvafslørende proces Pluto byder på, har ikke onde hensigter. Tværtimod.


Pluto ønsker at fjerne ukrudtet i vores indre have, så næring og livsenergi kan flyde uhindret til de frø af potentiale, der ligger gemt i os. Vi får med Plutos til tider hårdhændede indgriben, mulighed for bevidst at træffe valg om hvad vi vil stille op med de uhensigtsmæssige dele af vores væsen og træne vores skelneevne, så vi kan kende forskel på, det der er forgængeligt og hvad der har varig værdi og betydning. Kollektivt, såvel som individuelt.

Denne funktion har Pluto i alle zodiaktegn.


Siden 2008 (Pluto begynder sin indtræden i Vandbæreren i marts 2023) har hans rejse bevæget sig gennem Stenbukkens tegn, der bl.a. handler om at tage ansvar. Her undervises vi råt for usødet i loven om årsag og virkning og med Plutos enten-eller vilje iblandet, er tiden inde til et dybtgående og mærkbart realitetstjek, hvor vi får lov til at stå ansigt til ansigt med konsekvenserne af vores motiver og handlinger - eller mangel på samme. Dette kan selvsagt være en overvældende, udmattende og krisevækkende oplevelse og er det for mange af os - i det store som i det små. Verdenssituationen vidner om disse intense Pluto/Stenbuk indflydelser.


Men i mørket brænder et livgivende lys, som kan støtte os i at forstå, at vi gennem disse Pluto lektier hjælpes til at fokusere laserskarpt, på det vi bruger vores tid, opmærksomhed og bevidsthed på i dette liv. Stenbukkens lys modner os netop til at rumme dybere indsigter om tid og grænser, at vi som jordboere ikke har uanede resurser til rådighed, så hvad bruger vi dem til?   


Dværgplaneten Haumeas placering i vores fødselshoroskop (radix), kan være til stor inspiration netop når vi stiller de fundamentale spørgsmål: Hvad giver jeg mit liv til mens jeg er her?  Hvad eller hvem, nærer jeg ved min tilstedeværelse? Haumea er opkaldt efter den skabende gudinde på Hawaii. Hun er bl.a. forbundet med fertilitet, fødsel, regeneration og skabende livskraft. Haumea og Pluto spiller sammen i evolutionens evige "destruktion før konstruktion" proces. Når asken fra de gamle strukturer har lagt sig, kan nyt liv atter fødes og spire.

Vi har alle fået Haumeas livskraft i fødselsgave, men spørgsmålet er, hvor bevidst du er om hendes specifikke indflydelse i netop dit liv? Hvor har du især til talent for at skabe liv i og omkring dig? På hvilken måde er du en af universets unikke fødselshjælpere? I hvor høj grad giver du plads til at din naturlige, skabende livskraft kan folde sig ud i din tilværelse? Er den begrænset af plejer, burde og bør?


Et tegn på at du ikke er alligned med Haumea er bl.a. vedvarende følelser af indre utilfredshed, frustration og mangelfuldhed. Disse følelser er meget ofte symptomer på en tilbageholdt livskraft, uudnyttede evner og en undertrykt kreativitet.


Haumea kan hjælpe dig tilbage på sporet af udlevelsen af dit potentiale, og gør det allerede via de spørgsmål hun her, inspirerer mig til at stille. Hvis du kender hendes placering og indvirkning i både fødselshoroskop (radix) og transit, er det naturligvis endnu flere og præcise spor at hente.


Frigør din livskraft ved at arbejde sammen med Plutos evolutionære, transformative kræfter og ved at lytte højt til Haumeas aktivering af din indre længsel efter kreativ og meningsfuld udfoldelse. Det du opdager i den proces, kan blive afgørende byggestene i dit liv fremover. Tiden til at føde dig selv på ny er nu.Comments


bottom of page